מתכוננים לחגים: להכין עוף כמו שלא הכרתם | "במטבח של מירי"

חיה ספיר 1 Comment on מתכוננים לחגים: להכין עוף כמו שלא הכרתם | "במטבח של מירי"

ב"מטבח של מירי" ממשיכים בהכנות לחגים: לאחר שבשבוע שעבר הגישה זורגר את מתכוני הבשר לחגים, היום היא הביאה שישה מתכוני עופות בשלל סגנונות להכנה, שתוכלו להכין מראש, ולהקפיא כבר עד החג | המתכונים והתכנית המלאה

צילום: הני זורגר. צילום והפקות וידאו
23:00
27.04.24
אתר קול חי No Comments on פרק ביצועים אחרון: אלו הקלידנים הטובים שיעלו לשלב הבא • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

נתחוני עוף באפונה וסלרי

מצרכים:

1 מגש קוביות פרגית  או חזה של "נתח"

להשריית הפרגית

1 כפית מלח

1 כפית חומץ

2 שיני שום כתוש

לירקות

2 בצלים קצוצים

5-6 מקלות סלרי קצוץ דק

1 כוס סלרי שורש קצוץ דק

500 גר' אפונה קפואה

מלח פלפל שחור גרוס טרי

1 כוס ציר עוף

1/3כוס רוטב  סויה

אופן ההכנה:

השרית הנתחונים, הניחי בקערה את הנתחונים. תבלי כסי בניילון נצמד והניחי במקרר לשעתים, במחבת ווק יש לטגן  את הצל עד לשקיפות הוסיפי את 2 סוגי הסלרי עד להשחמה, להוסיף את האפונה ולטגן עוד עמה ד', להוסיף את נתחי העוף ולהוסיף 1/2 כוס מים, לתבל, להביא לרתיחה לכסות ולבשל  כשעה , טעמי ותקני תיבול, להגיש עם פירה תפוחי אדמה.


שוקיים עוף בפפריקה

מצרכים:

10 שוקיים עוף חלוטים ומנוקים

למרינדה:

2 כפות פפריקה מתוקה

2 כפיות פתיתי פלפל מיובשים

מלח פלפל שחור גרוס טרי

4 כפות שמן

1/2 כוס מים

לירקות:

2 בצלים פרוסים

4 שיני שום פרוסות

1 גמבה קצוצה

לתוספת:

1 כוס אורז מלא

אופן ההכנה:

ערבבי את מצרכי המרינדה והשרי את השוקיים כשעה לפני הבישל, בסיר רחב ושטוח טגני את הבצלים והשום עד להשחמה קלה, הוסיפי את הגמבות וטגני 5 ד' נוספות העבירי את השוקיים שהושרו וסדרי מעל הירקות, שפכי את הנוזלים הנותרים והוסיפי 1 כוס ציר עוף או מים, בשלי כשעה, הוציאי את השוקיים ופזרי את האורז, הוסיפי כוס מים ומעט מלח, סדרי מעל בחזרה את השוקיים ובשלי כ חצי שעה על אש נמוכה מכוסה.


שוקיים עוף בפירורים

מצרכים:

2 שוקיים חלוטים ונקיים

לציפוי:

1 ביצים

1שן שום גרוסה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 כוס קמח

1כוס פירורי לחם

1 כף שומשום שחור

1/2 כוס בייגלה גרוס

אופן ההכנה:

מכינים את מסת הביצים, טורפים את המצרכים למסה אחידה, את רכיבי הפירורים מערבבים.

הרכבת המנה:

מעל גבי נייר אפיה מניחים את הקמח, את הפירורים שמים בנייר אחר, טובלים את השוקיים בקמח לאחר מכן בביצה ואז בפירורים ומניחים על נייר אפיה נוסף, מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, ומטגנים את השוקיים עד להשחמה, לאחר מכן מכינים את השוקיים לאפיה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואופים 20 ד' נוספות, מגישים עם רוטב צ'ילי.


חזה עוף מוקפץ 

מצרכים:

2 חזות עוף ללא עצם חתוכים לרצועות

2 בצלים חתוכים ל4 ופרוסים

למשרה החזה

1 כפית מלח

מיץ מחצי לימון

לבצל:

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

את החזה עוף יש להניח בקערה לשפוך מעל את השמן המלח והמיץ של הלימון, לערבב היטב לכסות בניילון נצמד ולהניח לשעה לספיגת טעמים, עדיף לתבל ולהניח ללילה, במחבת חמה יש להניח שמן כשהשמן חם מתחילים לטגן את הבצלים עד להשחמה קלה, מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים עד שהעוף משנה את הצבע ללבן, בודקים עם סכין אם העוף מוכן ומגישים על פירה תפוח אדמה.


חזה עוף ממולא מוס עוף ועטוף בפסטרמה

מצרכים:

6 חזות עוף מדוקקות

למלית:

3 גבעולים עלי סלק

מוס עוף:

100 גר' פטרוזליה קצוצה

150 גר' חזה עוף

50 גר' חלבון

70 מ"ל שמנת אלפרו

1 כף תבלין קציצות

לציפוי:

6 פרוסות פסטרמה שווארמה

למרינדת אפיה

1 כוס ציר עוף

1 במל פרוס מטוגן עד להשחמה

2 כפות רוטב סויה 

1 כף אבקת תיבול לתפוחי אדמה

2 שיני שום כתושות

2 כפות מיונז

אופן ההכנה:

הכיני תחילה את מוס העוף: במעבד מזון טחני את את העוף הפטרוזיליה והחלבון מניחים מעל קערת קרח ומוסיפים בהדרגה את השמנת אלפרו  מתבלים ומניחים לחצי שעה לספיגת טעמים את עלי הסלק חולטים כחצי דקה בסיר עם מים רותחים.

הכנת מרינדת האפייה:

בקערה טורפים את כל המצרכים טועמים ומתקנים תיבול

הרכבת המנה:

מעל פיסת ניילון נצמד מניחים פרוסת פסטרמה ומעל שמים חזה עוף ומעל עלה סלק חלוט מזלפים מוס עוף ומגלגלים לרולדה עוטפים בניילון הנצמד ומניחים למנוחה של חצי שעה, מטגנים את הרולדה מכל הצדדים עד להשחמה ומכניסים לאפיה של  15 ד' בתנור עם   מרינדת האפייה, פרסי והגישי.


עוף בבצלצלי שאלוט וערמונים

מצרכים:

8 שוקיים עוף חלוטים ונקיים

600 גר בצלצלי שאלוט קלופים 

2 חב ערמונים בוואקום

1 סלסילת פטריות שיימגי לבנות

1 סלסילת פטריות שיימגי לבנות

1 כוס יין לבן

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור 

להסמכת הרוטב:

2 כפות קמח

להגשה:

פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה:

את השוקיים סוגרים בטיגון מכל הצדדים, מוציאים לצלחת ומניחים בצד, באותו הסיר מטגנים את בצלצלי השאלוט עד להשחמה קלה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים קלות, מוסיפים את העוף מכסים בציר עוף ומביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה, מוסיפים את הערמונים ומבשלים חצי שעה נוספת.

הסמכה:

את הקמח מדללים במים וטורפים לקבלת  רוטב חלק, שופכים על העוף ומביאים לרתיחה נוספת, מפזרים פטרוזליה ומגישים.

שבת שלום, ובתיאבון!

להאזנה בקובץ MP3:

 

 



1 תגובות

מיין תגובות
  1. 1

    מחפשת את המתכון שננת ברדיו (מהר מידי…) של רולדת תפוחי אדמה…..תודה.